Търсене на
контакти на фирми
 

Медиен конкурс „КЛАС [Критични: Любознателни: Активни: Смели]“

Медиен конкурс „КЛАС [Критични: Любознателни: Активни: Смели]“
Европейският институт обявява национален ученически конкурс за медиен продукт по тема от местно значение в три категории:
  • Телевизионен репортаж
  • Радио репортаж
  • Текстови репортаж за печатна или електронна медия
 
Конкурсът е насочен към ученици от 7 до 12 клас, участвали в ателиета по медийна грамотност и гражданско образование по Проект „КЛАС“ в периода март-юни 2021 г. и регистрирани в платформата https://media.classproject.eu.
 
Всеки репортаж трябва да разказва интересна история и/или да представя интересна личност, която е важна за местната общност, по-специално за младите хора. Примерите обхващат широк спектър от обществено-политически сфери като образование и училищен живот, култура и изкуство, опазване на околната среда и грижа за животните, здраве и спорт, история и етнография и др. Освен върху специфичен проблем, добрият репортаж трябва да се фокусира върху хората, засегнати от него, и да включва гледните точки на тези, от които зависи решението му.
 
Авторите на най-добрите репортажи ще бъдат поканени да участват в медиен обучителен лагер, който ще се проведе в началото на учебната 2021-2022 година като заключително събитие по Проекта „КЛАС [Критични: Любознателни: Активни: Смели]“.
 
Пълните условия за участие в конкурса можете да откриете тук
 
Презентации с насоки за участие: Репортаж в текстФото-репортаж
 
Краен срок за участие: 22 август 2021 г.
 
Проектът КЛАС [Критични: Любознателни: Активни: Смели] се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е насърчаването на медийната грамотност и гражданското образование./ngobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави